click analytics

DVX100 Tests

Discussion of Beta Testing.

New postby Aram Bauman on Fri Apr 07, 2006 2:12 pm

I usually set my zebras to 90% and when they start to show up I stop down a bit ensuring no blowouts.
Do you have a link to the macros you think we should be using?
I think you should do all your tests on the best you can get to show the potential of the adapter.
Aram Bauman
 
Posts: 269
Joined: Tue Mar 14, 2006 9:40 am


New postby Steve Strickland on Fri Apr 07, 2006 2:32 pm

When the Brevis arrives, I think I'll feel like I got a toy for Christmas, but my mom forgot to buy batteries. These macro tests are really disappointing. Without the achromat, my new toy won't truely work. Hey, at least we'll all get a lot of practice rack focusing in the mean time. :)
Steve Strickland
 
Posts: 42
Joined: Tue Mar 14, 2006 5:22 pm
Location: VA Beach, VA


New postby Brandon Rice on Mon Apr 10, 2006 4:53 pm

I just got some cheapo macro filters, and did some tests using the form Dennis gave us. I was able to get a good focus with a +5 macro.
Brandon Rice
 
Posts: 50
Joined: Fri Mar 17, 2006 3:40 pm


New postby Dennis Wood on Tue Apr 11, 2006 9:07 am

Thats great Brandon. I've spec'd +6 on the acromat to give a bit more flexiblity with slow lenses. A +6 will allow you to zoom in a bit more.

The DVX is easy, as it uses a 4:3 footprint. The 16:9 (native) cams need a bit more zoom in for proper framing.

If you put an F2.8 zoom on there, and then stop it down a bit, you'll get a bit of vignette on the edges that must be zoomed through. That's with a Minolta MD.
Dennis Wood
Site Admin
 
Posts: 2944
Joined: Mon Mar 13, 2006 11:31 pm
Location: Thunder Bay, Ontario, Canada


New postby Rafael Lopes on Tue Apr 11, 2006 10:02 am

Yesterday I tried the test again with some cheap macros and I managed to zoom just enough (I used a +1, +2 and +4 put together) but I cannot be sure because, since I the macros were 37mm, I had to hold them in front of the FX1s' lens
Rafael Lopes
www.p3mundo.com
User avatar
Rafael Lopes
 
Posts: 278
Joined: Tue Mar 14, 2006 8:06 am
Location: Barcelona


New postby Dennis Wood on Tue Apr 11, 2006 10:30 am

The +6 will likely work fine for the FX1. As you add macros, you also increase distance from the target...so one ring in an achromat will bring it closer.
Dennis Wood
Site Admin
 
Posts: 2944
Joined: Mon Mar 13, 2006 11:31 pm
Location: Thunder Bay, Ontario, Canada


New postby Hrafn Jónsson on Tue Apr 11, 2006 1:57 pm

Dennis, will you be offernig MD mounts in the future??

I have a ton of really good, 22 year old MD lenses laying around...
Hrafn Jónsson
 
Posts: 136
Joined: Wed Mar 15, 2006 7:23 am


New postby Dennis Wood on Wed Apr 12, 2006 1:00 am

Are we talking Minolta MD? I'm using that mount..and they are available.
Dennis Wood
Site Admin
 
Posts: 2944
Joined: Mon Mar 13, 2006 11:31 pm
Location: Thunder Bay, Ontario, Canada


New postby Hrafn Jónsson on Wed Apr 12, 2006 1:09 am

Yeah. The old Minolta MD mounts. How much would that cost extra?
Hrafn Jónsson
 
Posts: 136
Joined: Wed Mar 15, 2006 7:23 am


Previous

Return to Beta Testers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest